Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Που Πήγαν Τα Λεφτά ?

Έλεος ! 500.000 Ευρο για ένα πόρταλ !
«Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και έχει προϋπολογισμό 496.230

Υπογραφή Σύμβασης για την Δημιουργία ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (portal)

07/05/2008 11:44:41 πμ. Σε υπογραφή της σύμβασης για τη Δημιουργία ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (portal) για την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων του Δήμου προχώρησε χθες (Τετάρτη) ο Δήμαρχος Πατρέων Α. Φούρας και εκπρόσωποι της εταιρείας «ΑΡΧΕΤΥΠΟΝ Α.Ε.» η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Α. Φούρας αναφερόμενος στη σημασία της δημιουργίας ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επεσήμανε τα εξής:
«Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για τη δημιουργία της διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Πατρέων.
Στη πλήρη της λειτουργία η Πύλη αυτή θα παρέχει στους δημότες, μεταξύ άλλων, τις εξής σύγχρονες δυνατότητες που θα μπορούν να ασκούνται από το σπίτι ή από το γραφείο μέσω του Ιντερνέτ:
-Ηλεκτρονική πληρωμή δημοτικών τελών, φόρων και χρεώσεων για παροχή δημοτικών υπηρεσιών.
-Εγγραφές, διαγραφές και τροποποιήσεις στα δημοτικά μητρώα.
-Λήψη αιτήσεων από τις υπηρεσίες του Δήμου.
-Έκδοση ατομικών ή οικογενειακών βεβαιώσεων.
-Παροχή πληροφοριών για έκδοση οικοδομικών αδειών.
-Λήψη σχετικών εντύπων και αιτήσεων.
-Παροχή πληροφοριών για ωράρια, διαδρομές και τιμές μέσων μαζικής μεταφοράς.
-Παροχή πληροφοριών για τις θέσεις στάθμευσης στην πόλη.
-Πληροφόρηση για ωράρια και διαδρομές απορριμματοφόρων οχημάτων.
-Πληροφόρηση για προγράμματα ανακύκλωσης, περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων, κλπ.
Ταυτόχρονα οι συμπολίτες θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους και από το σπίτι τους όλες τις πληροφορίες για τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας του Δήμου, για το σύνολο των πολιτιστικών μας δράσεων, ενώ επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής παραπόνων ή και διατύπωσης απόψεων από όλους του δημότες προς τη δημοτική αρχή.
Δεν αναφέρομαι στο σύνολο των δυνατοτήτων που θα μας δώσει η δημιουργία της ηλεκτρονικής Πύλης του Δήμου.
Οφείλω όμως να υπογραμμίσω το ουσιώδες.
Στην πραγματικότητα ο Δήμος ολόκληρος περνάει στην εποχή της πληροφορικής προσθέτοντας σημαντικές νέες δυνατότητες διαδικτυακής εξυπηρέτησης των δημοτών.
Από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που μπορούν να καταργήσουν τις ουρές και την ταλαιπωρία για τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες, έως την ηλεκτρονική δημοκρατία, κυριολεκτικά μπαίνουμε σε μια νέα ιστορική περίοδο. Μια νέα περίοδος που θα αλλάξει τα πάντα στο Δήμο, που θα διευκολύνει τους δημότες και που θα φέρει την πόλη πιο κοντά στις σύγχρονες τεχνολογίες».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Ανάπτυξης Γ. Ζαφειρόπουλος τόνισε τα εξής: «Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και έχει προϋπολογισμό 496.230€. Το χρονικό διάστημα υλοποίησής του είναι 6 μήνες και όπως τόνισε και ο κ. Δήμαρχος, πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών της πόλης. Το έργο αυτό εντάσσεται στην ευρύτερη αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου και σε ένα σύνολο έργων που ξεπερνά τα 5 εκ. € Το έργο της κυβερνητικής πύλης που συμβατοποιείται σήμερα, εκτός των ηλεκτρονικών υποδομών περιλαμβάνει και δράσεις προβολής – ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες που προσφέρει.
( Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ εξαφάνησε το παρακάτω link με την σύμβαση)

Δείτε τη Σύμβαση ... http://www.patras.gr/el/c0/c0s5/type_news.asp?id=981

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου